søndag 15. september 2013

Sjokolademuffins uten melk og egg

Muffins og cupcakes er gøy! Tror det er muligheten til variasjon som gjør det så interessant - pluss at de ser fine ut og smaker utrolig godt! Fikk etter hvert litt lite plass til cupcakes-stæsjet mitt, så kjøpte meg denne passende boksen for å samle alt!

Her kommer oppskriften på noen gode muffins som inneholder verken egg eller melk.

Sjokolademuffins uten egg og melk (ca. 20 stk)

4,5 dl vann
1,7 dl nøytral olje
1 ss eddik
6,25 dl hvetemel
4,5 dl sukker
6 ss kakao
2 ts salt
2 ts vaniljesukker
2 ts natron

1. Sett stekeovnen på 175 grader og legg ut 20 muffinsformer på et stekebrett.
2. Bland vann, olje og eddik i en bolle.
3. Bland alle de tørre ingrediensene i en annen bolle og sikt halvparten av melblandingen i det våte. Rør godt før du sikter inn resten av melblandingen.
4. Fyll muffinsformene halvfulle og stek i 15 min.
5 Som glasur kan du blande melis, kakao og vann og ha på muffinsene etter at de har avkjølt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar