mandag 9. september 2013

Nanbrød

Disse nanbrødene har jeg lagd mange ganger - de pleier å bli bra! Bare husk å passe godt på når de står i ovnen siden de går fort blir litt for brune (slik som mine ble denne gangen, kan du se på bildet...).



Nanbrød (ca. 6 stk)

500 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker
1 pose tørrgjær
1 egg
3 dl yoghurt naturell
4 ss olje
Valgfri topping: Hvitløk, fersk koriander

1. Bland sammen hvetemel, bakepulver, salt, sukker og tørrgjær i en bolle.
2. I en annen bolle visper du sammen egg, yoghurt og olje.
3. Tilsett den våte blandingen til den tørre og elt til deigen slipper bollen (bruk gjerne kjøkkenmaskin).
4. La deigen heve på et lunt sted i ca. 1 time
5. Sett stekeovnen på 230 grader og grillfunksjon. La stekebrettet du skal steke brødene på stå i ovnen til det er varmt.
5. Del deigen i 6 like store deler og kjevle dem flate på kjøkkenbenken du har strødd litt mel på. Legg dem på det varme stekebrettet. Hvis du ikke ønsker plaine brød, kan du nå eventuelt smøre litt olje på brødene og slenge på litt hvitløk og koriander.
6. Stek brødene ca. 3 - 8 minutter på hver side, til de er gylne. Pass godt på så de ikke svir seg!

1 kommentar: