fredag 20. september 2013

Fredagstaco

Kattepusen lar vente på seg... Så imens kommer et gjesteinnlegg fra mi søster, deilig hjemmelagd taco!





Hjemmelaga taco

Grytefyll
·         1 boks bønner i chilisaus (eller liknende)
·         1 løk
·         1 revet gulrot
·         1 paprika
·         2 fedd hvitløk
·         1 chili
·         400 g kjøttdeig
·         1-2 dl rødvin
·         Krydder (ca 1 ts av hver): spisskummin, kajennepepper, merian, chili flakes/peperoncino
·         1-2 bokser med hermetiske tomater (kommer an på hvilken tykkelse du ønsker)
·         Limejuice
·         Frisk koriander
Framgangsmåte:
·         Ha bønnene i en liten, separat kjele, og la det koke på medium varme mens du gjør resten av framgangsmåten. Rør og mos bønnene med røreskjeen av og til.
·         Stek løk, så gulrot og paprika, og til slutt hvitløk og chili i en gryte. Ta dem ut og stek kjøttdeigen i samme gryte.
·         Ta ut kjøttdeigen og kok ut gryten med rødvinen i et par minutter
·         Ha grønnsakene og kjøttdeigen over i gryten igjen, og tilsett krydderet
·         Ha i de hermetiske tomatene og limejuice
·         La det putre i 20-60 minutter (til den har den tykkelsen du vil ha)
·         Eventuelt: Ha i mørk sjokolade og whisky ved slutten av koketiden
·         Ha frisk koriander på toppen (kan sløyfes hvis du er blant de 14 % som synes koriander smaker såpe)

Guacamole
·         1 avokado
·         1 tomat
·         1/4 agurk
·         1/2 chili
·         1 fedd hvitløk
·         2-3 ss limejuice
·         salt og pepper
Framgangsmåte:
·         Kutt avokadokjøttet i grove terninger.
·         Ta ut kjernene på tomaten og agurken og kutt dem i fine terninger.
·         Finhakk chili og hvitløk.
·         Bland sammen alle ingrediensene og mos avokadokjøttet litt med røreskjeen.

Tomatsalsa
·         1 tomat
·         1/4 rødløk
·         1 fedd hvitløk
·         1/4 chili
·         salt og pepper
Framgangsmåte:
·         Fjern kjernen fra tomaten og kutt den og rødløken i like store terninger.
·         Finhakk hvitløk og chili
·         Bland sammen alle ingrediensene.
Lefser
·         3,25 dl mel
·         1,25 dl lunket vann
·         1 ss olivenolje
·         1/2 ts salt
Framgangsmåte:
·         Kna alt til en smidig deig, og del denne i 6 boller
·         Dekk til, og la hvile i 15 minutter
·         Kjevle ut så tynt som mulig og stek dem i tørr teflonpanne på hver side til de er ferdige


2 kommentarer:

  1. Dæven. Helt fra bunnen av ja, lefser også til og med! Tru jeg ska prøve dette på søndag :)

    SvarSlett
  2. Dette vil jeg også smake på en dag!

    SvarSlett