Hjemmelaga
taco
Grytefyll
·
1
boks bønner i chilisaus (eller liknende)
·
1
løk
·
1
revet gulrot
·
1
paprika
·
2
fedd hvitløk
·
1
chili
·
400
g kjøttdeig
·
1-2
dl rødvin
·
Krydder
(ca 1 ts av hver): spisskummin, kajennepepper, merian, chili flakes/peperoncino
·
1-2
bokser med hermetiske tomater (kommer an på hvilken tykkelse du ønsker)
·
Limejuice
·
Frisk
koriander
Framgangsmåte:
·
Ha
bønnene i en liten, separat kjele, og la det koke på medium varme mens du gjør
resten av framgangsmåten. Rør og mos bønnene med røreskjeen av og til.
·
Stek
løk, så gulrot og paprika, og til slutt hvitløk og chili i en gryte. Ta dem ut
og stek kjøttdeigen i samme gryte.
·
Ta
ut kjøttdeigen og kok ut gryten med rødvinen i et par minutter
·
Ha
grønnsakene og kjøttdeigen over i gryten igjen, og tilsett krydderet
·
Ha
i de hermetiske tomatene og limejuice
·
La
det putre i 20-60 minutter (til den har den tykkelsen du vil ha)
·
Eventuelt:
Ha i mørk sjokolade og whisky ved slutten av koketiden
·
Ha
frisk koriander på toppen (kan sløyfes hvis du er blant de 14 % som synes koriander
smaker såpe)
Guacamole
·
1
avokado
·
1
tomat
·
1/4
agurk
·
1/2
chili
·
1
fedd hvitløk
·
2-3
ss limejuice
·
salt
og pepper
Framgangsmåte:
·
Kutt
avokadokjøttet i grove terninger.
·
Ta
ut kjernene på tomaten og agurken og kutt dem i fine terninger.
·
Finhakk
chili og hvitløk.
·
Bland
sammen alle ingrediensene og mos avokadokjøttet litt med røreskjeen.
Tomatsalsa
·
1
tomat
·
1/4
rødløk
·
1
fedd hvitløk
·
1/4
chili
·
salt
og pepper
Framgangsmåte:
·
Fjern
kjernen fra tomaten og kutt den og rødløken i like store terninger.
·
Finhakk
hvitløk og chili
·
Bland
sammen alle ingrediensene.
Lefser
·
3,25
dl mel
·
1,25
dl lunket vann
·
1
ss olivenolje
·
1/2
ts salt
Framgangsmåte:
·
Kna
alt til en smidig deig, og del denne i 6 boller
·
Dekk
til, og la hvile i 15 minutter
·
Kjevle
ut så tynt som mulig og stek dem i tørr teflonpanne på hver side til de er
ferdige
Dæven. Helt fra bunnen av ja, lefser også til og med! Tru jeg ska prøve dette på søndag :)
SvarSlettDette vil jeg også smake på en dag!
SvarSlett